Колеги какъв е най-лесният начин за смяна на маслото на хидравликата от самата рейка ли се точи маслото или е друг начина ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смяна масло на хидравлика
Collapse
X
-
Най-лесно е като откачиш единия маркуч от серпентината за охлаждане под радиатора. Оставяш да изтече колкото може, после въртиш няколко пъти пълен ляв/десен (без да палиш), за да изхвърли останалото. После наливаш ново масло до макс, палиш и пак въртиш ляв/десен, за да обезвъздуши. Отначало ще има шумове и ще се пени, но не се притеснявай. След 10-ина минути пак провери маслото и долей ако трябва.
Ще ти трябва канал.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Откачаш единия маркуч от казанчето, поставяш го в някакъв съд, палиш колата, въртиш пълен ляв-пълен десен.
Така 2-3-пъти докато се източи старото масло!
Закачаш маркуча и наливаш новото масло, пак палиш, въртиш ляво-дясно и допълваш!sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Първоначално публикувано от RomeoJTD Покажи съобщениезначи няма пробки на рейката,добре ще го откача от серпентината,а там маркуча как е стегнат със скоба ли е?166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеОткачаш единия маркуч от казанчето, поставяш го в някакъв съд, палиш колата, въртиш пълен ляв-пълен десен.
Така 2-3-пъти докато се източи старото масло!
Закачаш маркуча и наливаш новото масло, пак палиш, въртиш ляво-дясно и допълваш!Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 2001 150 HP Berlina
Comment
-
Аз лично на моя кола, няма да я запаля без масло, решението си е твое.
И двата начина стават, единия "вреди" повече.
Comment
-
Откача маркучето, дето връща в съдчето. Забива го в едно голямо шише. Пали и почва да върти ляво-дясно. Като се поизпразни съдчето, долива и така, докато в шишето потече чисто масло. Хем и системата ще се промие, хем и няма никакъв риск за помпата.
После закача маркучето обратно и си свирка.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
И аз го сменях, по начина на myato. Незнам при дезела, но при ТС малко е зор с откачането и закачането на маркуча в казанчето, ама и аз съм с едни дебели пръстиСамо внимавай в този студ с тези пластмаси, че се чупят за добър ден!
Sport Wagon 2.0TS|LPG
Comment
Comment